Tervehdys seurakunnasta

Posin kautta

Kävin yksi ilta katsomassa alasarjan jalkapallopeliä. Minulle katsojana pelin hienoin hetki oli, kun kuulin kotijoukkueen valmentajan huikkaavan maalin tehneen pelaajan luokseen. Varmuudeksi hän totesi pelaajalle, että ”tule vaan, en ota sinua vaihtoon.” Ja kun pelaaja tuli valmentajan luokse, hän sai kunnon taputuksen olkapäälle ja ei kun takaisin kentälle.

Siinä oli jotain hienoa. Valmentaja rohkaisi ja iloitsi pelaajan kanssa onnistuneesta suorituksesta. Muutenkin koko pelin ajan samainen valmentaja tsemppasi ja kannusti pelaajia. Nuorten sanoja lainaten, hän meni posin kautta. Eli ajatteli asioita myönteisten, positiivisten näkökulmien kautta.    

Tuollaista asennetta tarvitaan muuallakin, kuin jalkapallopelissä. Sillä kristittyinä yksi meidän tehtävistämme on kannustaa toisiamme. Taputtaa toisiamme olalle, tukea ja rohkaista.

Posin kautta huomiseen

Harri Romar

Kirkkoherra

Ps. Kyseisen tiukan ja jännittävän pelin voitti tuona iltana juuri tuo joukkue. Vastustajakin oli hyvä, kenties toisena iltana tulos olisi ollut juuri toisinpäin. Mutta mahtoiko valmentajan positiivisella ja kannustavalla otteella olla tuona iltana se pieni ja ratkaiseva merkitys? Kenties?