Oranssin värinen auringonlasku ja järvi, jonka edessä näkyy tummana puita ja ihmisiä sekä risti.

Tervetuloa Laukaan seurakunnan rippikouluun vuonna 2025!

Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2025. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun ja sen päätteeksi osallistuu konfirmaatioon. Ilmoittautuminen rippikouluun alkaa 1.7.2024,

Rippikoulun voi käydä päivärippikoulussa tai leireillä. Päivärippikoulu järjestetään koulujen joululoman aikaan. Rippikoululeirejä järjestetään talvella ja kesällä. Leirit pidetään pääsääntöisesti seurakunnan omassa leirikeskuksessa Papinniemessä.

Lisäksi vuonna 2025 järjestetään Taiderippikoulu ja Luontorippikoulu. Näiden intensiivijaksot on jaettu useampaan eri pituiseen osaan. Luontorippikoulun kesän intensiivijakso pidetään jossakin luontokohteessa. Tarjolla on myös kaksi Virossa järjestettävää rippikoululeiriä. Kaikilla leireillä (pois lukien Viron rippikoulut, Taiderippikoulu ja Luontorippikoulu) on kuuden päivän leirijakso.

Erityisrippikouluja (esim. kehitysvammaisten, dysfaatikkojen) järjestetään yhteistyössä muiden seurakuntien kanssa. Lisätietoja voi kysyä Keski-Suomen kehitysvammaistyön pastori Maarit Nuopposelta, puh. 045 657 5715. Toivomme, että oppimisvaikeuksista ym. asioista keskusteltaisiin ennen rippikoulun alkua. Näin voisimme yhdessä löytää sopivan ryhmän jokaiselle.

Rippikouluun ilmoittaudutaan täyttämällä tämä sähköinen ilmoittautumislomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä viimeistään 4.8.2024. Lomakkeella on listattu eri rippikouluvaihtoehdot. Laita ne rippikoulut, joihin voisit osallistua, toiveidesi mukaiseen järjestykseen. Eli ykköstoive ensimmäiseen kohtaan, kakkostoive toiseen jne. Ryhmien koko on rajallinen, joten kaikkien ykköstoiveet eivät välttämättä toteudu, mutta pyrimme saamaan jokaisen mieluisaan ryhmään. Mikäli ryhmän valintaan on jotain merkittäviä vaikuttavia tekijöitä (ulkomaanmatka tms.), ne voit kirjoittaa lomakkeen kohtaan "Erityiset rippikouluryhmän valintaan vaikuttavat asiat". Pyrimme ottamaan nekin huomioon.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään sähköpostiosoitteita. Annathan siihen kohtaan sellaiset osoitteet, jotka oikeasti ovat käytössä ja joita seurataan. Huoltajien sähköpostiosoitteille on varattu kaksi lomakekenttää, jotka voi täyttää tarpeen mukaan joko vain toisen tai molemmat. Lähetämme leirien ryhmävalinnat sekä rippikoulua koskevat tiedotteet pääasiassa sähköisesti. Emme lähetä sähköpostiin mainoksia tai käytä osoitteita muuhun tarkoitukseen.

Jos toivot kaverisi ilmoittautuvan samoihin ryhmiin kanssasi, ota ilmoittautuessa saamasi kaverikoodi talteen ja ilmoita se hänelle. Kun kaverisi ilmoittautuu, hän voi syöttää kaverikoodin sille varattuun kohtaan ilmoittautumislomakkeella, jolloin hänelle täydentyvät automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin sinulla. Mikäli kaverikoodissa on ongelmia tai kaverikoodi on jo käytetty, niin lisätietokohtaan kannattaa kirjoittaa kaverin nimi.

Myöhässä ilmoittautuneet sijoitetaan sellaisille leireille, missä on ryhmäjakojen jälkeen tilaa.

Päivärippikoulun ja rippileirien tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Tervetuloa rippikouluun -ohjevihkosestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (selaa verkossa).

Lisätiedot: nuorisotyönohjaaja Henna Jousmäki, henna.jousmaki@evl.fi, puh. 040 778 2449