Seurakuntarakenneselvitys

 

Tietoa Laukaan seurakunnan ja Konneveden alueseurakunnan toiminnasta 1.1.2022 alkaenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Konneveden seurakunta liitetään Laukaan seurakuntaan 1.1.2022 alkaen

Kirkkohallituksen päätöksen (27.5.2021) mukaisesti Konneveden seurakunta lakkautetaan 31.12.2021, ja se liitetään Laukaan seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Laajenevan seurakunnan nimi on Laukaan seurakunta, ja sen alueena on Konneveden ja Laukaan kunnan alueet. 

Tuomiokapituli tekee aloitteen Laukaan ja Konneveden seurakuntien yhdistämisestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli kokoontui 14.4. ja päätti tehdä aloitteen Konneveden seurakunnan lakkauttamiseksi ja liittämiseksi Laukaan seurakuntaan 1.1.2022 lukien. Hankasalmen seurakuntaa ei esitetä liitettäväksi Laukaan seurakuntaan. Ratkaisun tekee kirkkohallitus kokouksessaan toukokuun lopulla.

lue lisää tuomikapitulin päätöksestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Laukaan seurakunnan kirkkovaltuusto äänesti rakenneuudistuksen puolestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Laukaan, Hankasalmen ja Konneveden seurakuntien rakenneuudistusneuvotteluihin liittyen pidettiin torstaina 25.3. kaikissa seurakunnissa kirkkovaltuuston kokous, jonka pääaiheena oli Hankasalmen ja Konneveden seurakuntien liittäminen Laukaan seurakuntaan 1.1.2022 alkaen.

Laukaan kirkkovaltuustossa asiassa tehtiin vastaesitys, jonka mukaan päätöstä siirrettäisiin vuodella. Äänestyksen tulos oli 19 pohjaesityksen kannalla ja kuusi vastaesityksen kannalla. Näin ollen Laukaan seurakunta on valmis rakenneuudistukseen 1.1.2022 alkaen. 

Hankasalmella päätöksestä äänestettiin siten, että 10 valtuutettua vastusti liitosta ja kahdeksan puolsi esitystä. Konnevedellä kahdeksan jäsentä äänesti liitoksen siirtämisen puolesta ja seitsemän kannatti liitosta.   

Seuraavaksi rakenneuudistusta käsittelee Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli, jonka jälkeen ratkaisunsa asiassa tekee myös kirkkohallitus kokouksessaan toukokuun lopulla.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rakenneuudistusneuvotteluista

Laukaan, Konneveden ja Hankasalmen kirkkoneuvostot kokoontuivat torstaina 25.2.2021. Kaikilla kirkkoneuvostoilla oli käsiteltävänään ehdotus, jonka keskeinen sisältö oli Konneveden ja Hankasalmen seurakuntien lakkaaminen vuoden 2021 lopussa ja liittyminen Laukaan seurakuntaan 1.1.2022 alkaen.

Laukaan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle yksimielisesti ottaa vastaan Konneveden ja Hankasalmen seurakunnat osaksi Laukaan seurakuntaa. Konnevedellä äänestettiin ehdotuksesta ja äänin 4-3 kirkkoneuvosto päätti ehdottaa omalle kirkkovaltuustolleen, että hanketta siirretään. Hankasalmen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti niin ikään äänin 4-3 esittää kirkkovaltuustolleen, että yhdistymishankkeesta luovutaan kokonaan.

Kaikkien kolmen seurakunnan kirkkovaltuustot käsittelevät asiaa kokouksissaan 25.3.2021.

 

Lisätietoja: kirkkoherra Harri Romar, 040-5166 332 / harri.romar@evl.fi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laukaan, Hankasalmen ja Konneveden seurakuntia on pyydetty aloittamaan rakenneuudistusneuvottelut. Miltä näiden kolmen seurakunnan yhteinen tulevaisuus voisi näyttää? Tältä sivulta saat tietoa rakenneuudistusprosessin etenemisestä. 

Seurakuntarakenneselvitykseen liittyen on marraskuussa 2020 pidetty kolme kaikille avointa keskustelutilaisuutta, Konnevedellä, Laukaassa ja Hankasalmella. Kaikkien keskustelutilaisuuksien tallenteet ovat katsottavissa Hankasalmen seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai alla olevista linkeistä.

Hankasalmi 15.11.2020Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Laukaa 11.11.2020Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Konnevesi 4.11.2020Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Lisätietoja: kirkkoherra Harri Romar, 040-5166 332 / harri.romar@evl.fi