Laukaan seurakunnan 430-juhlaviikot lokakuussa 2023

Laukaan seurakunta viettää tänä vuonna 430-vuotisjuhlia. Koko seurakunta kutsutaan mukaan juhlaviikoille lokakuussa. Päivitämme näille sivuille tietoa juhlaviikkojen tapahtumista. Olethan mukana juhlahumussa!

Pääjuhlaa Linkki avautuu uudessa välilehdessävietetään sunnuntaina 8.10.2023 järjestettävän piispanmessun yhteydessä Laukaan kirkossa. Messun toimittaa piispa Matti Salomäki. Tuolloin ei Lievestuoreella eikä Konnevedellä järjestetä messua, vaan paikkakunnilta on kuljetus Laukaan kirkkoon (lisätietoja tapahtumakalenteristaLinkki avautuu uudessa välilehdessä). Päiväjuhla käynnistyy piispanmessun ja juhlakahvien jälkeen. Juhlan pääpuhujana on toimittaja Aino Suhola.

Juhlaviikot käynnistyvät heti lokakuun alussa, jolloin vietetään vanhusten viikkoa. Tiistaina 3.10. seurakuntalaiset kutsutaan mukaan muistelemaan seurakunnan vaiheita. Onko sinulla mukava muisto tai hauska seurakuntaan liittyvä tarina kerrottavana? Jaa se kanssamme SeurakuntaillassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä!

10.10. nähdään seurakuntatalolla Laukaan Kansankuvaajien elokuva A.I.Arwidssonin vierailusta Laukaassa. Elokuva esitettiin Laukaan kappelin 200-vuotisjuhlassa, jossa sitä oli katsomassa täysi tupa laukaalaisia. Laukaan Kansankuvaajien SVHS -tasoinen elokuva kertoo A.I. Arwidssonin vierailusta Laukaassa, jossa hänen isänsä oli kirkkoherrana.

Musiikkia on luvassa 14.10. järjestettävässä MajataloillassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka ohjelmaa ovat toteuttamassa gospelmuusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoki ja muusikko Sami Asp sekä joukko työntekijöitä ja seurakuntalaisia. Myös Valoa kaamokseen -iltamissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä kaamosta torjutaan kulttuurin ja taiteen keinoin 23.10.

Pysyvätkö kutimet käsissä? Nyt voit ottaa neulomukset mukaan kirkkoon, kun sunnuntaina 15.10. vietämme VillasukkakirkkoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Pue jalkaan villasukat ja lahjoita kolehtiin ylimääräiset villasukat, lapaset, myssyt tai lankakeriä. Neulomista voit jatkaa hyvässä seurassa kuun lopussa Papinniemen leirikeskuksessa järjestettävällä NeuleleirilläLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Sunnuntaina 29.10. vietetään sadonkorjuun kiitosjumalanpalvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Sen jälkeen on mahdollista jäädä kuuntelemaan Laukaan kirkon urkujen esittelyä ja urkukonserttiaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Laukaan kirkon urut täyttävät tänä vuonna 60 vuotta.

Kaikki juhlaviikkojen tapahtumat eivät ole Laukaassa, sillä tiistaina 31.10. järjestetään Konneveden kirkossa Kaiken kansan selkokielinen ValokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Messussa on mukana Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi Maarit Nuopponen.

Varhaisnuorten ja nuorten tapahtumat keskittyvät syyslomaviikolle. Alakouluikäisille järjestetään Yö kirkossa -tapahtumaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 13.-14.10. sekä Päivä kirkonmäelläLinkki avautuu uudessa välilehdessä 15.10. Nuoret taas lähtevät kansallispuistoretkelleLinkki avautuu uudessa välilehdessä Konnevedelle maanantaina 16.10. Lisäksi perheille järjestetään Pelipäiviä Laukaassa, Lievestuoreella ja Konnevedellä.

Myös kirkkomuseoon pääsee tutustumaan juhlaviikkojen aikana. Museo on avoinna lokakuussa sunnuntaisin aina messujen yhteydessä. Tarkista tarkemmat ajankohdat tapahtumakalenteristamme!

Tapahtumatiedot täsmentyvät viikko viikolta, joten seuraathan tiedotustamme!

Muistoja ja historian havinaa- tapahtuman mainoskuva.
Piispanmessun ja 430-vuotisjuhlan mainoskuva.

Ota yhteyttä