Yhteisvastuukonsertti

Virsitrion mainoksen kuva

Konneveden kirkko

Hankasalmelais-jyväskyläläisen Virsitrion (Antti Ikonen - Mikko Miettinen - Ilpo Vuorenoja) mukaan konsertissa on luvassa virsiä kansanmusiikillisella otteella barokin tyyliin sovitettuna ja vähän muutakin. Trion esitysten lomassa yleisö pääsee mukaan veisaamaan.

Hankasalmelais-jyväskyläläinen, monissa liemissä keitetyistä muusikoista koostuva Virsitrio Ikonen-Miettinen-Vuorenoja lähestyy perinteisiä virsisävelmiä klassisin instrumentein mutta taiteellisen ennakkoluulottomasti. Pääosin Ilpo Vuorenojan sovittamat virret soivat joskus barokin tyyliin, toisinaan kansanmusiikillisella otteella ja välillä muutenkin tavoitellen kunkin virren sanomaa ja syvimpiä syitä. Pelkistettyä koruttomuutta saattaa seurata hetkellinen riehaantuminen sävelkieliseen ilakointiin. Trion esitysten lomassa veisuuvuoroja saa myös yleisö.

Triossa musisoivat Antti Ikonen (viulu, virsikannel ja laulu), Mikko Miettinen (huilut ja laulu) sekä Ilpo Vuorenoja (kitara ja laulu). Antti Ikonen on hankasalmelainen kuntavirkamies, historioitsija ja musiikinopettaja, jonka muusikkous versoo mm. kansanmusiikillisista kasvujuurista, klassisista viuluopinnoista sekä monipuolisista kuorotaustoista. Miettinen on jyväskyläläinen musiikinopettaja ja laajan tyylilajien kirjon hallitseva ammattimuusikko, joka tunnetaan sekä huilistina että laulajana mm. Seminaarinmäen mieslaulajien ja Gospel Covertajien riveistä. Vuorenoja on kitaransoiton opettaja ja kuoronjohtaja, joka toimii kanttorina Jyväskylän seurakunnassa. Vuorenoja esiintyy solistisena kitaristina ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Erityisesti hän on perehtynyt ns. vanhaan musiikkiin renessanssin ja barokin aikakausilta.

Konsertissa on vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 10 e, jonka tuotot ohjataan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Vuoden 2024 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla pyritään muun muassa ehkäisemään nuorten kokemaa yksinäisyyttä.
  • Musiikki Musiikki

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä Linkki avautuu uudessa välilehdessä