Gospel Covertajat: Tiellä Jerusalemiin

ti 26.3. klo 19.00
Kuvassa Gospel Covertajat yhtyeen kolme miesjäsentä

Konneveden kirkko

Tiellä Jerusalemiin on laulujen muodostama kertomus kristinuskon keskeisimmistä tapahtumista, Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Se on tekstien ja sävellysten suhteen monipuolinen kokonaisuus. Kertomus etenee kuin silminnäkijöiden todistamana kronologisena tapahtumasarjana.

Kappaleiden sovitusten lähtökohtana on usein akustinen kitara ja laulu. Sointia kuitenkin rikastetaan erilaisilla huiluilla ja pilleillä, moniäänisellä laululla sekä akustisissa kitaroissa käytetyillä kitaraefekteillä. Lisämausteen sointiin antavat monet lastenmusiikissakin käytetyt soittimet, kuten melodica, kellopeli ja ukulele. Lopputuloksena on Gospel Covertajien tavaramerkki: akustisilla soittimilla tehdyt sovitukset, jotka saavat monet ennestään tutut laulut kuulostamaan uusilta.

Gospel Covertajat on vuonna 2002 perustettu jyväskyläläinen yhtye, johon kuuluu kolme musiikin alan ammattilaista: Mikko Miettinen (laulu, huilut ja muut puhaltimet), Hannes Asikainen (kitarat ja laulu) ja Esko Turpeinen (kitarat ja laulu). Yhtyeen toiminta-ajatus on esittää omalla tyylillään pääasiassa muiden suomalaisten gospelmusiikin tekijöiden tuotantoa. Näin kuulija saa monipuolisen kuvan suomigospelista samalla, kun kuulee puhuttelevaa hengellistä musiikkia.

Gospel Covertajat on julkaissut useita äänitteitä. Kolme viimeisintä levyä ovat sisältäneet sovituksia virsistä, ja erityisen mielenkiinnon kohteena yhtyeellä ovat olleet virsikirjan lisävihkon virret. Virsi-projektien myötä yhtyeeseen liittyi neljäs jäsen, kun Ilona Rimpilä tarttui basson varteen ja Esko keskittyi soittamaan lyömäsoittimia.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
  • Musiikki Musiikki

Tutustu Gospel Covertajiin Youtubessa Linkki avautuu uudessa välilehdessä