Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrogin urkukonsertti

Kuvassa tummahiuksinen nainen

Laukaan kirkko

Laukaalaislähtöinen urkuri Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrog konsertoi Laukaan kirkossa.

Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrog on valmistunut kanttori-urkuriksi Sibelius-Akatemiasta. Urkujensoiton diplomitutkinnon hän suoritti 1973 erinomaisin arvosanoin professori Enzio Forsblomin oppilaana. Stipendin turvin hän jatkoi opiskelua Wienin Musiikkikorkeakoulussa professori Michael Radulescun ohjauksessa. Jussila-Gripentrog on konsertoinut Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Espanjassa, Itävallassa, Hollannissa, Unkarissa, Virossa ja Venäjällä. Hän on myös tehnyt Suomen Yleisradiolle runsaasti nauhoituksia.

Director musices Jussila-Gripentrog toimi kirkkomuusikkona Kallion seurakunnassa vuosina 1971-2014 sekä Sibelius-Akatemiassa urkujensoiton opettajana. Häneltä on ilmestynyt kaksi levyä, soittimina paitsi Kallion kirkon molemmat urut myös Pyhän sydämen kappelin ja Diakonissalaitoksen kirkon urut.

Konserttiin on vapaa pääsy.
  • Musiikki Musiikki