Kirkon juhlat tarjosivat monenlaista ohjelmaa

Laukaan kirkkokuoro oli mukana Kirkon juhlissa Tampereella.

Viisi naista istuu penkillä torin laidalla. Aurinko paistaa ja taivas on kirkkaan sininen.

Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä? Ei sentään, vaan Laukaan kirkkokuorolaisia Kirkon juhlilla Tampereella. Kuvassa vasemmalta Marketta Lindqvist, Eeva-Liisa Kovanen, Marjukka Kautto, Ulla-Maija Saari ja Ulla Tarvainen.

Teimme Laukaan kirkkokuoron kanssa retken kirkon juhlille Tampereelle lauantaina 18.5. Juhlat olivat alkaneet jo edellisenä päivänä, mutta pääsimme vielä hyvin juhlatunnelmaan mukaan.

Kirkon juhlat oli koko viikonlopun kestänyt kaupunkifestivaali, jossa yhdistyivät Kirkkopäivät, Lähetysjuhlat ja Kirkon musiikkijuhlat. Meitä kuorolaisia oli saapunut juhlille ympäri Suomea ainakin 2100 henkeä. Me laukaalaiset ehdimme Keskustorin laidalle jo heti aamusta, kun kuorojen yhteisharjoitus oli meneillään. Hienolta kuulosti, ja mukavalta tuntui laulaa osana suurkuoroa! Varsinainen kuorojen yhteisesitys kuultiin helluntain messussa sunnuntaina.

Musiikkia kuultiin laululavalla lähes koko päivän, ja sitä oli hyvä kuunnella, jos löytyi varjoisa paikka…

Kirkon juhlilla oli tarjolla monenlaista ohjelmaa, ja jokaisella kuorolaisella oli vapaus käydä katsomassa ja kuuntelemassa sitä, mikä itseä eniten kiinnosti. Ehdimmekin lauantain aikana nähdä paljon. Kävin itse Aleksanterin kirkossa kiertämässä ikonipolun ja ostoksilla kirjateltassa, katsomassa kansainvälisiä markkinoita, kuuntelemassa Vanhassa kirkossa urheilijoiden kokemuksia kirkkoherra Kari Kanalan johdolla ja tietenkin myös syömässä ja kahvittelemassa yhdessä lauluystävien kanssa.

Liikuimme 3–5 hengen joukolla, ja kilometrejä kertyi päivän aikana ainakin kuusi! Helteisen ja antoisan päivän jälkeen olikin jo ilo lähteä illalla kotimatkalle ja päästä hyvissä ajoin kotiin.

Teksti ja kuva Eeva-Liisa Kovanen

21.5.2024 09.34