Laukaan seurakunnassa on avoinna kaksi kappalaisen virkaa

Toinen viroista sijoittuu Uskon työalalle (jumalanpalvelus- ja musiikkielämä, aikuistyö ja yleinen seurakuntatyö) ja toinen Rakkauden työalalle (diakonia- ja lähetystyö). Hakuaika molempiin virkoihin päättyy 9.8.2024.

Keltainen puuristikirkko metsän keskellä, taustalla näkyy järvi.

Laukaan kirkko

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut haettavaksi Laukaan seurakunnassa kaksi kappalaisen virkaa.

Uskon työalan (jumalanpalvelus- ja musiikkielämä, aikuistyö ja yleinen seurakuntatyö) kappalainen toimii työalan työntekijöiden lähiesihenkilönä (kanttorit ja työalan seurakuntapastori). Tehtävään kuuluu muun muassa kanttoreiden jumalanpalvelusvuorojen jakaminen. Lisäksi kappalainen suunnittelee ja toteuttaa koko seurakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkielämää sekä yleistä seurakuntatyötä yhdessä tiimin sekä seurakuntalaisten ja työkavereiden kanssa. Esimerkkeinä yleisestä seurakuntatyöstä ovat naisten- ja miestenillat, rukouspiirit ja hiljaisuuden viljely. Lisäksi työhön kuuluu papin perustehtäviä ja rippikoulujen pitoa. Kappalainen osallistuu myös seurakunnan esihenkilöryhmän kokouksiin.

Uskon työalan kappalaisen virkapaikka on Leppävedellä, ja hän toimii samalla Leppäveden/Vihtavuoren alueen omana pappina. Odotamme viranhaltijalta kykyä ja taitoa huomioida niin työalan tarpeet kuin alueen erityispiirteet. Vaikka virassa painottuu Uskon työala ja Leppäveden/Vihtavuoren alue, on huomioitava, että työtä tehdään yli työalarajojen ja koko Laukaan seurakunnan alueella.

Rakkauden työalan (diakonia- ja lähetystyö) kappalainen toimii työalan työntekijöiden lähiesihenkilönä (diakoniatyöntekijät, lähetyssihteeri-diakoniatyöntekijä ja diakoniatyöntekijä-vapaaehtoistyön koordinaattori). Kappalainen suunnittelee ja toteuttaa yhdessä tiimin kanssa koko seurakunnan diakonia- ja lähetystyötä sekä vapaaehtoistyön koordinointia. Työ ei ole vain esihenkilötyötä, sillä siihen kuuluu myös papin perustehtäviä, kuten jumalanpalveluksia, kirkollisia toimituksia ja hartauksien pitämistä. Kappalainen osallistuu myös rippikoulutyöhön sekä ideoi ja toteuttaa seurakuntatyötä yhdessä seurakuntalaisten ja työkavereiden kanssa. Hän osallistuu myös seurakunnan esihenkilöryhmän kokouksiin.

Rakkauden työalan kappalaisen virkapaikka on Konnevedellä, ja hän toimii samalla myös tuon alueen omana pappina. Odotamme viranhaltijalta kykyä ja taitoa huomioida niin työalan tarpeet kuin Konneveden erityispiirteet. Vaikka virassa painottuu Rakkauden työala ja Konneveden alue, on huomioitava, että työtä tehdään yli työalarajojen ja koko Laukaan seurakunnan alueella.

Kappalaisen virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Hakemukset tulee toimittaa 9.8.2024 kello 15 mennessä Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulille sähköisesti KirkkoRekry-palvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Seurakunta järjestää haastattelut Laukaassa 2.9.2024 klo 9-16.

Lue hakuilmoitukset kokonaisuudessaan avoimet työpaikat -sivulta.

Harri Romar
Harri Romar