Seuraamme epidemiatilannetta

12.10.2020 13.49

Syksyn aikana huonontunut koronavirustilanne vaikuttaa myös seurakuntien toimintaan. Laukaan seurakunnassa seurataan tilanteen kehittymistä ja noudatetaan THL:n, paikallisten viranomaisten sekä Lapuan Hiippakunnan ohjeita kaikille turvallisen toiminnan takaamiseksi. Tällä hetkellä seurakuntatilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää rajoitukset ja ohjeet huomioiden.

Jumalanpalvelukset

Laukaan seurakunnassa suositellaan lokakuusta alkaen kasvomaskien käyttöä seurakunnan tiloissa. Suositus on voimassa toistaiseksi. Lisäksi seurakunnassa vietettävät jumalanpalvelukset on lokakuusta alkaen muutettu messuista sanajumalanpalveluksiksi. Tällä hetkellä jumalanpalveluksia vietetään sekä kirkonkylällä että Lievestuoreella. Turvavälit huomioon ottaen kirkonkylän kirkon tilaisuuksiin voidaan ottaa 150 henkilöä ja Lievestuoreen kirkkoon 35 henkilöä. Laukaan kirkossa pidettäviä jumalanpalveluksia voi edelleen kuunnella nettiradion kautta, jonka ääreen pääsee Laukaan seurakunnan kotisivujen etusivulta aukeavasta linkistä. Striimauspalvelun kautta lähetettävistä videojumalanpalveluksista tiedotetaan erikseen.

Muu toiminta

Muiden seurakunnan toimintojen toteutuminen ja turvallisuus arvioidaan tapauskohtaisesti. Normaalisti järjestettävissä kokoontumisissa huolehditaan hygieniasta, turvaväleistä, tilojen hyvästä ilmanvaihdosta ja voidaan esimerkiksi lyhentää tilaisuuksien kestoa. Osa toiminnasta voi siirtyä verkkoon tai sään salliessa ulkoilmaan. Kaikin puolin toimintoja pyritään jatkamaan, jos ne on mahdollista järjestää turvallisesti. Mahdollisista muutoksista ja peruuntumisista pyrimme tiedottamaan seurakuntalaisille hyvissä ajoin. Seurakunnan tapahtumia voit seurata helposti tapahtumakalenterista.

Toimintaohjeet

Kaikissa Laukaan seurakunnan tiloissa noudatetaan näitä viranomaisten antamia turvallisuusohjeistuksia, jotka koskevat niin kirkon omaa toimintaa, tilavuokraajia kuin tilaisuuksiin osallistuvia tahoja.

Ohjeet tilaisuuden järjestäjälle:

Velvollisuus ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Osallistujien tai seurueiden välillä on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien pitämiseen. Jonotustilanteissa ihmisiä tulee muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

Seurakunnan tiloissa toteutettavaan toimintaan osallistuville suositellaan kasvomaskien käyttöä. Suositeltaessa noudatetaan ja seurataan viranomaisten uusimpia ohjeistuksia.

Riskiryhmien kohdalla pyydetään käyttämään omaa harkintaa tilaisuuksiin osallistumisessa.

Ohjeet kaikille osallistujille:

Tilaisuuksiin, toimintaan ja tapaamisiin tullaan terveinä.

Muistetaan pitää turvavälit.

Tiloissa huolehditaan aina hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä seurataan kasvomaskeista annettuja suosituksia.

Fyysistä kanssakäymistä, kuten kättelemistä ja halaamista vältetään edelleen.

Tila-asiat ja kirkolliset toimitukset

Seurakunnan tiloihin on määritelty turvavälisuositusten mukaisesti uudet maksimihenkilömäärät.

• Laukaan kirkko 150 hlöä
  • Lievestuoreen kirkko 35 hlöä
  • Kelkkamäen siunauskappeli 25 hlöä
  • Kirkonkylän siunauskappeli 20 hlöä
  • Leppäveden seurakuntakoti, sali 16 hlöä
  • Lievestuoreen kirkko, kahvio 24 hlöä
  • Seurakuntatalon kahvio 40 hlöä

Kirkollisista tilaisuuksista ja tila-asioista saa lisätietoa kirkkoherranvirastosta p. 0400-821 132 tai kirkkoherranvirasto.laukaa@evl.fi

Seurakunnan työntekijät vastaavat aiheesta herääviin kysymyksiin ja antavat lisätietoja. Suosimme kuitenkin edelleen, että sekä yhteydenotot kirkkoherranvirastoon että yhteydenpito työntekijöihin tapahtuu pääsääntöisesti puhelimen ja sähköpostin avulla.