Uutislistaukseen

Katse tulevaisuuteen (Konneveden seurakunnan vt. kirkkoherra Simo Lampelan tervehdys)

Konneveden seurakunta liittyy Laukaan seurakuntaan vuoden 2022 alussa. Tämän lehden ilmestymispäivänä 16.9.2021 tuohon hetkeen eli 1.1. 22 on aikaa 107 päivää.

Tuohon päivään mennessä on tehtävä vielä monia eri asioita. Luottamushenkilöt ja työntekijät kokoontuivat jo 2.9. Laukaan kirkossa pohtimaan tulevan seurakunnan työn painotuksista. Selvää on, että ensimmäinen yhteinen vuosi tulee olemaan yhteistyön opettelun vuosi.

Yhteisiksi painopisteiksi toimintasuunnitelmiin vuodelle 2022 sovittiin ensiksi, että pyritään kehittymään viestinnässä, vuorovaikutuksessa ja ihmisten kohtaamisissa. Toiseksi tuleva vuosi on seurakunnissa vaalivuosi. Uusien luottamushenkilöehdokkaiden hankinta alkaa jo alkuvuonna. Kolmanneksi tuleva vuosi on Konneveden kirkon ja kunnan 100-v juhlavuosi. Juhlat järjestään kesällä 2022.

Konneveden liittyminen Laukaan seurakuntaan merkitsee myös Konnevedelle seurakuntapastorin viran auki julistamista. Viran tehtävänkuvaan kuuluu seurakuntaelämän kehittäminen Konnevedellä yhdessä Konneveden alueseurakunnan toimintaryhmän kanssa ja yleinen seurakuntatyö. Työ painottuu Konnevedelle, mutta työtehtäviä tehdään myös muualla Laukaan seurakunnassa.

Valittavalta viranhaltijalta odotetaan riittävästi kokemusta seurakuntatyöstä ja kykyä kohdata ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Viran hakuaika päättyy 15.10.2021 ja virkaan valitusta päättää Laukaan kirkkoneuvosto 28.10.

Vuoden vaihteen jälkeen hallintoa ja byrokratiaa pyritään keventämään. Työalojen johtokuntien tilalle nimetään erilaisia toimintaryhmiä. Niiden tavoitteena on tukea arkista työtä ja löytää toimintaryhmiin seurakuntalaisia, jotka osallistuisivat niin toiminnan suunnitteluun kuin toteutukseen. 

Seurakunnan työn suunnittelua varten perustettiin työryhmiä, joiden tehtävänä on miettiä oman työalan töiden organisointia vuoden 2022 alusta. Mietittäviä asioita ovat mm. mitä säännöllistä toimintaa työalalla tulee olemaan, miten resurssit jaetaan ja kuka tekee missäkin työtä?

Keskeinen asia tulevaisuudessa on, että talous tulee olemaan tiukkaa. Ja edelleen kuluja on vähennettävä. Tämä merkitsee kiinteistöstrategian ja henkilöstösuunnitelman päivitystä.

Yhteisessä työssä hyvä perustehtävän hoito pidetään työn keskuksessa. Kristusta ja kaveria ei jätetä. Nähdään ihminen. ME yhdessä olemme seurakunta, jokaisella yhtä tärkeä tehtävä viedä evankeliumia.

Simo Lampela

Konneveden seurakunnan vt. kirkkoherra 

 

(kirjoitus on julkaistu Laukaa-Konnevesi -lehdessä 16.9.2021)

16.9.2021 10.20