Ota rohkeasti yhteyttä

Seurakunta tukenasi

Seurakunnan auttamistyö perustuu kristilliseen rakkauteen. Autamme, neuvomme ja tuemme ihmistä vaihtuvissa elämäntilanteissa; työ on keskustelua, toimintapiirejä, kotikäyntejä, neuvontaa ja opastusta taloudellisissa asioissa. Diakoniatyöntekijän tai papin luo tuleminen ei edellytä erityisongelmia, syyksi riittää tarve luottamukselliseen keskusteluun.

Millaista apua perheet voivat saada

Kirkon perheasiain neuvottelukeskus on perheiden tukena. Vaikka neuvottelukeskus sijaitsee Jyväskylässä, se palvelee myös Laukaan kunnan alueella olevia perheitä. Voit varata ajan heidän nettisivuilta esimerkiksi parisuhteen ongelmien selvittämiseksi.

Laukaan kunnan perheneuvola auttaa perheitä, joissa on pieniä lapsia.

Laukaan hyvinvointi- ja perhekeskus HyPe on verkosto, jonka kautta voit saada juuri tilanteeseesi sopivaa apua.

Laukaan kunnan lapsiperheiden kotipalvelu ja perhetyö voi saada apua äkilliseen tarpeeseen tai arjessa selviämiseen.

Diakoniatyöntekijät

Arto Muurikainen, 0400 712 111

Vastaanotto ajanvarauksella puhelimitse tai sähköpostin kautta (arto.muurikainen@evl.fi).

Mirja "Kutti" Hytönen, 040 5832 611

Vastaanotto ajanvarauksella puhelimitse tai sähköpostin kautta (mirja.a.hytonen@evl.fi).

Riikka Eskelinen, 040 065 3216

Vastaanotto ajanvarauksella puhelimitse tai sähköpostin kautta (riikka.eskelinen@evl.fi).

Elisa Vainio
diakoniatyöntekijä-vapaaehtoistyön koordinaattori

Päivi Kivilahti
lähetyssihteeri-diakoniatyöntekijä, määräaikainen virka

Sanna Rasinkangas
vs. lähetyssihteeri-diakoniatyöntekijä 24.10. – 31.12.2022

Ajankohtaista diakoniatyössä

Sururyhmä

Laukaan seurakunnassa toimii sururyhmä, joka on läheistensä menettäneiden ryhmä. Se kokoontuu seitsemän kertaa.

Ryhmään pääset mukaan ilmoittautumalla. Uusi sururyhmä aloittaa vuosittain marraskuussa.

Lisätietoja pastori Susanna Värre-Kierros

Äänilehti

Näkövammaisille luetaan Laukaa-Konnevesi -lehti kasetille. Halutessasi kasetin ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin tai Keski-Suomen Näkövammaisten toimistoon, puh. 014 218 258, e-mail: ksn(at)ksn.fi

Kehitysvammaiset
Järjestämme neljä kertaa vuodessa kaiken  kansan selkokielisiä jumalanpalveluksia. Kehitysvammaisten leiripäivää vietämme elokuussa.
Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi on Maarit Nuopponen.
Yhteystiedot:  maarit.nuopponen@evl.fi, p. 045 657 5715, Pajakatu 9, 44200 Suolahti

Viittomakieliset Lapuan piirin (Lapuan hiippakunnan alue) kuurojenpappi on Marja Saukkonen. Yhteystiedot: marja.saukkonen(at)evl.fi, p. 0400 241401, Lapuan hiippakunnan toimisto Kauppakatu 19 C, 3. krs, 40100 Jyväskylä Viittomakieliset videopuhelut: Messenger: Marja Kuurojenpappi Saukkonen Skype: marja.kuurojenpappi WhatsApp: 0400 241401

Ikääntyvien yliopiston Ikis-lounasluento keskiviikkona 2.11.2022

Laukaan seurakuntatalolla, os. Saravedentie 4

Luennon sisältö perustuu 72- tunnin varautumissuositukseen ja siellä käsillään sitä, millä tavoin kotitalouksissa voidaan varautua tulemaan toimeen ainakin 72 tuntia itsenäisesti ilman ulkopuolista apua.

Kaikille avoimet maksuttomat luennot, sis. lounaan ja iltapäiväkahvin. Ei ennakkoilmoittautumista. Aikataulu: klo 11.00-12.00 lounas, klo 12.00-13.30 luento, klo 13.30 keskustelua ja päätöskahvit. Järjestäjät Laukaan kansalaisopisto ja Laukaan seurakunta.

Ruokapäivät

LAUKAASSA KEVÄT 2023

KESKIVIIKKOISIN 18.1.2023 - 10.5.2022

Lievestuoreen kirkolla klo 11- 12

Leppäveden seurakuntakodilla klo 11 – 12

TORSTAISIN 19.1.2023 - 11.5.2023

Laukaan seurakuntatalolla klo 11 – 12

(Hinnat; eläkeläiset, työttömät ja kotivanhemmat 5 €, lapset 4-12 vuotiaat 2,50 € ja työssä käyvät 7,50 €.)

Viikko 9 (koulujen hiihtolomaviikko, alk. ma 27.2.2023) ei ruokapäivää

Katso ruokalistat tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

KONNEVEDELLÄ:

Ruokajako torstaisin klo 9-9.30 seurakuntatalossa, Oikotie 4.