Seurakunta auttaa, neuvoo ja tukee

Seurakunnan auttamistyö perustuu kristilliseen rakkauteen. Autamme, neuvomme ja tuemme ihmistä vaihtuvissa elämäntilanteissa. Työ on keskustelua, toimintapiirejä, kotikäyntejä, neuvontaa ja opastusta taloudellisissa asioissa. Diakoniatyöntekijän tai papin luo tuleminen ei edellytä erityisongelmia, syyksi riittää tarve luottamukselliseen keskusteluun. Ota rohkeasti yhteyttä!

Diakoniatyöntekijät

Vastaanotto ajanvarauksella puhelimitse tai sähköpostilla.


Ajankohtaista diakoniatyössä

Sururyhmä

Laukaan seurakunnassa toimii sururyhmä, joka on läheistensä menettäneiden ryhmä. Se kokoontuu seitsemän kertaa. Ryhmään pääset mukaan ilmoittautumalla. Uusi sururyhmä aloittaa vuosittain marraskuussa. 

Lisätietoja: kappalainen Susanna Värre-Kierros ja diakoniatyöntekijä Arto Muurikainen (ks. yhteystiedot


Äänilehti

Näkövammaisille luetaan Laukaa-Konnevesi-lehti kasetille. Halutessasi kasetin, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin tai Keski-Suomen Näkövammaisten toimistoon, puh. 014 218 258 tai sähköposti ksn@ksn.fi.


Kehitysvammaiset henkilöt

Järjestämme neljä kertaa vuodessa kaiken kansan selkokielisiä jumalanpalveluksia. Kehitysvammaisten leiripäivää vietämme elokuussa. Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi on Maarit Nuopponen.

Yhteystiedot: maarit.nuopponen@evl.fi, puh. 045 657 5715, os. Pajakatu 9, 44200 Suolahti. 


Viittomakieliset seurakuntalaiset

Lapuan piirin (Lapuan hiippakunnan alue) kuurojenpappi on Marja Saukkonen.

  • Yhteystiedot: marja.saukkonen@evl.fi, Lapuan hiippakunnan toimisto: Kauppakatu 19 C, 3.kerros, 40100 Jyväskylä
  • Viittomakieliset videopuhelut: 
  • Messenger: Marja Kuurojenpappi Saukkonen
  • Skype: marja.kuurojenpappi
  • WhatsApp: 0400 241401

 

Ruokapäivät

Keskiviikkoisin: 

  • Lievestuoreen kirkolla klo 11-12
  • Leppäveden seurakuntakodilla klo 11-12
  • Konneveden Havurinteellä joka toinen keskiviikko klo 11-12 Keskiviikon keittolounas -yhteisöruokailu

Torstaisin:

  • Laukaan seurakuntatalolla klo 11-12

Hinnat: eläkeläiset, työttömät ja kotivanhemmat 5 €, lapset 4-12 vuotta 2,50 € ja työssäkäyvät 7,50 €

Ruokapäivien ruokalistat

 

Ruokajako

Ruokajako Konnevedellä tiistaisin klo 9-10 Havurinteellä, os. Kauppatie 38, 44300 Konnevesi

 

Millaista apua perheet voivat saada

Kirkon perheasiain neuvottelukeskus on perheiden tukena. Vaikka neuvottelukeskus sijaitsee Jyväskylässä, se palvelee myös Laukaan kunnan alueella olevia perheitä. Voit varata ajan Perheasiain neuvottelukeskuksen kotisivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä esimerkiksi parisuhteen ongelmien selvittämiseksi.

Laukaan kunnan perheneuvolastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä saa apua erilaisissa lapsen tai nuoren kasvuun tai kehitykseen, mielenterveyden tukeen, päihteiden käyttöön, vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai erotilanteeseen liittyvissä kysymyksissä..

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskus HyPeLinkki avautuu uudessa välilehdessä tarjoaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tukevia palveluita hallintorajat ylittäen. Tavoitteena on tarjota saavutettavia ja oikea-aikaisia palveluja matalalla kynnyksellä asiakaslähtöisesti.

Keski-Suomen hyvinvointialueenLinkki avautuu uudessa välilehdessä tarjoamista perheiden palveluista, kuten kotipalvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja perhetyöstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä löytyy lisää tietoa hyvinvointialueen kotisivuilta.