uimassa

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on kasteopetusta, matka tärkeiden asioiden äärelle. Rippikoulussa pohditaan kysymyksiä rakkaudesta, Jumalasta, elämästä ja kuolemasta. Rippikoulu on matka omaan itseensä ja yhteyteen toisten ihmisten ja Jumalan kanssa.

Seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia 15 vuotta täyttäviä jäseniään. Myös kirkkoon kuulumaton voi osallistua rippikouluun. Rippikouluja on monenmuotoisia ja jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntayhteysjakso.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, joka on nuoren ja koko perheen juhla.

Kaikesta rippikouluun liittyvästä voit ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin Jaakko Sääskilahteen, puh. 050 4370 881 tai jaakko.saaskilahti@evl.fi.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Isoskoulutukseen?

Rippikoulusta saa mahtavia kokemuksia, joita voi päästä kokemaan uudestaan, kun lähdet kavereiden kanssa isoskoulutukseen. Kannattaa harkita! Omalla rippikoululeirillä voit kysyä ohjaajilta lisää ja voit jo siellä ilmoittaa kiinnostuksesi isoseksi, niin saat lisää tietoja isoskoulutuksesta ja sen aloituksesta . Lisätietoja löydät täältä.

Rippikoulu muualla

Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin Laukaan seurakunnassa, esim. kristillisten järjestöjen rippikouluissa. Suoritat tuolloinkin seurakuntayhteysjakson omassa kotiseurakunnassasi.

Erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille ja autistisille nuorille järjestetään tarpeen mukaan oma pienryhmärippikoulu. Lisätietoja voi kysyä Keski-Suomen kehitysvammaistyön pastori Maarit Nuopposelta, p. 045 657 5715. Mikään vamma tai sairaus ei ole este rippikoululle.

Rippikoulu Virossa tai luontoripari

Laukaan seurakunnassa on järjestetty muutama erikoisleiri, johon voit hakea ilmottautumisen yhteydessä. Luontoripari on ollut luontokohteessa muun muassa Saimaan Linnasaaren kansallispuistossa. Viro leiri järjestetään Viron Haapsalussa.

 

Ulkoläksyistä

Jos kysytään vanhemmilta sukupolvilta, niin he voivat kertoa, että rippikoulussa opeteltiin ulkoa monenlaista. Nykyään ns. ulkoläksyjen määrä on vähentynyt, mutta ei poistunut kokonaan. Ulkoläksyt löytyvät riparipassista. Ulkoläksyt suoritetaan yksi kerrallaan.

Jos sinulla on jokin diagnosoitu oppimishäiriö, joka vaikeuttaa ulkoläksyjen suorittamista, kannattaa siitä keskustella mahdollisimman varhain oman rippikouluohjaajan kanssa ja sopia, miten ulkoläksyjen suorittaminen onnistuu.

____________________________________________________________

Rippikoulun paikallissuunnitelma

Luontorippikoululaisia

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia