Konneveden kirkko

Kirkkotie 1 , 44300  Konnevesi

Konneveden kirkko ilmakuvassa kesällä

Konneveden kirkko sijaitsee Konneveden keskustasta noin 2 kilometriä kantatietä 69 Kuopioon päin. Kirkko, joka edustaa myöhäistä kansallisromantiikkaa, on arkkitehti Ilmari Launiksen suunnittelema harmaa graniittikirkko ja se valmistui vuonna 1922. kirkko vihittiin käyttöön juhannuksena 1923. Kirkkoon mahtuu 360 ihmistä.

Kirkon alttaritaulun on maalannut vuonna 1957 Urho Lehtinen. Teoksen nimi on Taakankantajat. Lehtinen on maalannut myös kastesymbolin ja lehterikaiteiden 10 käskyä –maalaukset. Lehteripilareiden kapiteelien päällä on neljä Pauli Koskisen veistosta. Kylväjä, kalastaja, puunkaataja ja äiti ja lapsi.

Konneveden kirkossa on kahdet urut. Pneumaattiset urut ovat 20-äänikertaiset ja ne on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1957. Vuonna 2003 on hankittu Allen Renaissance- merkkiset 50-äänikertaiset, expanderilla varustetut digitaaliurut.

Viimeisin peruskorjaus kirkkoon on tehty vuonna 2006. Korjauksen yhteydessä uusittiin mm. peltikatto ja sähköistys, rakennettiin vesijohto ja nykyaikaiset wc- ja sakastitilat.

Kirkkoon mahtuu 360 ihmistä. Konneveden kirkossa pidetään jumalanpalveluksia sunnuntaisin kello 10 sekä muina pyhäpäivinä.

Lisätiedot kirkon varustelusta Konneveden seurakuntatoimistosta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon osoite on Kirkkotie 1, 44300 Konnevesi .(Karttasovellukset eivät aina tunne osoitetta. Karttahakua voi kokeilla kirkon entisellä osoitteella Sirkkamäentie 47). Kirkon pihasta löytyy parkkipaikkoja.

Lastenhoitohuone