Kelkkamäen hautausmaa

Kelkkamäen hautausmaa

Kelkkamäentie 274, 41400 Lievestuore

Kelkkamäen hautausmaa sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Lievestuoreen kirkosta. Hautausmaa on otettu käyttöön vuonna 1932. Alueen pinta-ala on 2 hehtaaria ja se on pinnanmuodoltaan tasaista mäntykangasta. Hautausmaalla sijaitsee siunauskappeli, jonka on suunnitellut Arvi ja Pirkko Ilonen 1961. Hautausmaan kartan löydät pdf-tiedostona täältä.

Kelkkamäessä on käytössä arkku- ja uurnahauta-alueet, muistolehto ja sirottelualue. Uurnahaudat ovat ns. sukuhautoja, joissa on neljä erillistä uurnapaikkaa ja mahdollisuus oman muistomerkin pystyttämiseen. Muistolehtoon tuhka laitetaan uurnassa. Muistolehtoon haudatuille vainajille voidaan laittaa muistolaatta alueella oleviin muistomerkkeihin.Yhteismuistomerkille tuodut kynttilät, kukat ja muut esineet tulee olla kertakäyttöisiä. Muistelupaikka siistitään määraajoin ja esineet siirretään pois. 

Tuhka voidaan sirotella erilliselle sirottelualueelle ja siellä on mahdollista asettaa muistolaatta.

Hautausmaalla on muualle haudattujen muistomerkki, jonne voi sytyttää kynttilän tai tuoda kukkia.

Kelkkamäessä on erillinen tunnustukseton hautausmaa-alue, jossa ei ole yleisiä uskonnollisia tai aatteellisia tunnuskuvia. Kenellä tahansa Laukaan kunnan asukkaalla on oikeus tulla haudatuksi tunnustuksettomalle hauta-alueelle. Haudalle saa sijoittaa vainajan oman tunnustuksen mukaisen ja muuten hyväksyttävän hautamuistomerkin. Tunnustuksettomalla alueella on hautasijoja niin uurna- kuin arkkuhautaukseenkin.

Tietoja hautapaikoista saa Kelkkamäen hautausmaanhoitaja Keijo Virtaselta.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc