Jokiniementie 10 , 41340 Laukaa

Laukaan kirkko

Laukaan kirkko sijaitsee kirkonkylän keskustassa. Kirkko on arkkitehti J.C.L. Engelin suunnittelema empire-tyylinen kirkko ja se valmistui vuonna 1835. Kirkkoon mahtuu 800 ihmistä.

Kirkon alttaritaulun on maalannut hovimaalari R.W. Ekman, ja se esittää Kristusta kirkastusvuorella. Alttaritaulu konservoitiin kesällä 2013.

Laukaan kirkon urut ovat 36-äänikertaiset ja ne on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1963.

Viimeisin peruskorjaus kirkkoon tehtiin vuonna 2002. Kirkko maalattiin sisä- ja ulkopuolelta. Katto uusittiin ja kirkkoon asennettiin sammutusjärjestelmä. Sakasti uudistettiin ja eteistiloihin rakennettiin morsiushuone.

Kirkon alakerrassa on vuonna 1997 valmistunut, kesällä 2019 uudistettu kirkkomuseo.

Laukaan kirkossa pidetään jumalanpalveluksia sunnuntaisin kello 10 sekä muina pyhäpäivinä. Tammi-helmikuussa kirkko on pois käytöstä ja jumalanpalvelukset pidetään tuona aikana Laukaan seurakuntatalolla.

Kirkko ja kirkkomuseo ovat kesäaikaan (kesä-heinäkuu) avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-16, opas paikalla.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Jokiniementie 10, 41340 Laukaa

Uskonpuhdistuksen muistopäivä
"Uskon perustus"
Martti-munkki Luther yritti olla niin täydellinen ja pyhä, että rääkkäsi itsensä valvomisilla ja paastoilla lähes henkihieveriin. Mutta rauhaa ei tullut, ennen kuin hänelle valkeni: Pelastun Jeesuksen ansiosta, taivas on auki!
Tämä kristinuskon ydinasia uhkaa usein hukkua sydämestämme, ja siihen on hyvä palata joka vuosi. Olisiko sinun mielestäsi meidän kirkossamme jotakin puhdistettavaa? Entä omassa uskossasi?

Jokiniementie 10, 41340 Laukaa

"Antakaa toisillenne anteeksi"
Onko joku tehnyt sinulle jotakin, mitä sinun on hyvin vaikea unohtaa? Anna anteeksi! Tämä on kristityn vaikea läksy. Taivaan lapsi on saanut taivaan Kuninkaalta synkimmät ja pahimmatkin tekonsa anteeksi. Siksi kuninkaallinen käsky kuuluu, että meidänkin on tehtävä samoin toisillemme. Älä siis kaivele toisten vikoja, älä muistele menneitä. Sydämestä anteeksi antaminen on usein meille mahdoton tehtävä. Siinä voi auttaa yksin Jumala.