Jokiniementie 10 , 41340 Laukaa

Laukaan kirkko

Laukaan kirkko sijaitsee kirkonkylän keskustassa. Kirkko on arkkitehti J.C.L. Engelin suunnittelema empire-tyylinen kirkko ja se valmistui vuonna 1835. Kirkkoon mahtuu 800 ihmistä.

Kirkon alttaritaulun on maalannut hovimaalari R.W. Ekman, ja se esittää Kristusta kirkastusvuorella. Alttaritaulu konservoitiin kesällä 2013.

Laukaan kirkon urut ovat 36-äänikertaiset ja ne on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1963.

Viimeisin peruskorjaus kirkkoon tehtiin vuonna 2002. Kirkko maalattiin sisä- ja ulkopuolelta. Katto uusittiin ja kirkkoon asennettiin sammutusjärjestelmä. Sakasti uudistettiin ja eteistiloihin rakennettiin morsiushuone.

Kirkon alakerrassa on vuonna 1997 valmistunut, kesällä 2019 uudistettu kirkkomuseo.

Laukaan kirkossa pidetään jumalanpalveluksia sunnuntaisin kello 10 sekä muina pyhäpäivinä. Tammi-helmikuussa kirkko on pois käytöstä ja jumalanpalvelukset pidetään tuona aikana Laukaan seurakuntatalolla.

Kirkko ja kirkkomuseo ovat kesäaikaan (kesä-heinäkuu) avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-16, opas paikalla.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Jokiniementie 10, 41340 Laukaa

Konfirmaatiomessu (Päivärippikoululeirin konfirmaatio)

Päivärippikoululeirin konfirmaatio

Su 18.4. on mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksen Laukaan kirkossa klo 10.00 . Jumalanpalvelukseen mahtuu kokoontumisrajoitusten vuoksi enintään 10 henkilöä. Tungoksen estämiseksi jumalanpalvelukseen ilmoittaudutaan kirkkoherranvirastoon ma-pe 9-12 välisenä aikana puh 0400 821 132 tai sähköpostitse kirkkoherranvirasto.laukaa@evl.fi. Noudatamme ehtoollishetkissä luonnollisesti turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme oman maskin mukaanottoa.

Jokiniementie 10, 41340 Laukaa

Messu (Partiolaisten kirkkopyhä)

Partiolaisten kirkkopyhä

Su 25.4. on mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksen Laukaan kirkossa klo 10.00 . Jumalanpalvelukseen mahtuu kokoontumisrajoitusten vuoksi enintään 10 henkilöä. Tungoksen estämiseksi jumalanpalvelukseen ilmoittaudutaan kirkkoherranvirastoon ma-pe 9-12 välisenä aikana puh 0400 821 132 tai sähköpostitse kirkkoherranvirasto.laukaa@evl.fi. Noudatamme ehtoollishetkissä luonnollisesti turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme oman maskin mukaanottoa.