hirssiä

Lähetystyö

Mitä lähetystyö on? Lähetystyö on Jeesuksen lähetyskäskyyn (Matt. 28:18-20) perustuvaa julistusta, opetusta ja palvelua, jolla halutaan viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan. Lähetystyö on sitä, mitä sinä ja minä, me kaikki yhdessä voimme tehdä kyvyillämme ja sydämellämme.

Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan ja ehkä saada tietää lisää, miksi seurakunta tekee lähetystyötä? Ota yhteyttä vs. lähetyssihteeri-diakoniatyöntekijä Tuija MäkiseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, niin etsitään yhdessä sinulle sopiva ryhmä ja mieluista tehtävää seurakunnan lähetystyön parissa!

Nimikkolähetit

Laukaan seurakunnalla on neljä nimikkosopimusta Suomen Lähetysseuran kanssa. Nimikkosopimuksessa seurakunta sitoutuu tukemaan lähetystyötä hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti.

Hengellinen tukeminen on esirukousta. Henkinen tuki on yhteydenpitoa eri tavoin lähtijän ja lähettäjän välillä. Taloudellinen tuki toteutuu sekä talousarviomäärärahoina että vapaaehtoisena kannatuksena.

Tässä tietoa nimikkoläheteistämme ja -kohteesta:

Marja Alastalo / Suomen Lähetysseura

Marja on ollut pitkään lähetystyössä ja tällähetkellä hän toimii eteläisessä Afrikassa lähetysseuran työn koordinoinnissa. Hän on koulutukseltaan luokanopettaja ja hänen ammattitaitoaan on hyödynnetty lukutaitotyössä. SLS Botswanassa.

Marjan kuulumisia marraskuulta 2021 voit lukea tästä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Bella ja Faisal Masih / Kylväjä

Voit liittyä Masihien lähettäjärenkaaseen ja tilata heidän ystäväkirjeensä netissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, sähköpostilla liity.renkaaseen (at) kylvaja.fi tai soittamalla 09 2532 5400. Kylväjä Kreikassa.

Katariina Väisänen / Suomen Lähetysseura

Työskentelee hankehallinnon asiantuntijana Thaimaan ja Myanmarin luterilaisten kirkkojen hankkeiden parissa.
Katariinan tuorein kirje

Nimikkokohteemme

Verena Wells Caranavi -sisäoppilaitos osana lasten koulutushanketta Boliviassa. Suomen Lähetysseura

Raamatunkäännöstyö ja raamattujakelu Kiinassa. Suomen Pipliaseura

Kiinassa on virallisesti 55 vähemmistökieltä mandariinikiinan lisäksi. Useimmat vähemmistökielen puhujat eivät ymmärrä riittävästi kiinan kieltä, jotta voisivat lukea mandariininkielistä Raamattua. Kiinan arvioidusta 1,4 miljardista asukkaasta noin 8,4 prosenttia eli 117 miljoonaa ihmistä kuuluu etnisiin vähemmistöihin. Käännöshankkeita toteutetaan viranomaisten luvalla, mutta niistä tiedottamiseen liittyy rajoituksia.

Käännöstyön painopiste on mm. Yunnanin maakunnassa, jossa alueen 800 000 kristitystä 85 % kuuluu johonkin vähemmistöryhmään. Käynnissä olevilla hankkeilla voidaan tavoittaa jopa miljoonia ihmisiä maakunnissa.

Seurakuntien tuki kohdistetaan Kiinan kristillisen neuvoston edullisiin raamattumalleihin, joita vähävaraisten on helpompi hankkia. Tuen avulla julkaisujen hinta voidaan pitää kohtuullisena.

Mugun dalit-tyttöjen kummiohjelma. Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura tukee yhteistyökumppaninsa United Mission to Nepalin (UMN) kautta kummitoimintaa Mugussa. Mugu on yksi Nepalin köyhimmistä ja vaikeimmin tavoitettavista lääneistä. Tilastojen mukaan Mugu on vähiten kehittynyt alue Nepalissa koulutuksellisesti, sosiaalisesti ja terveydenhuollon suhteen. Kummituki mahdollistaa lasten koulunkäynnin. Ilman tukea alakastiset eli dalit-lapset, varsinkaan tytöt, eivät usein pääse kouluun.

___________________________________________________________

Nimikkolähettien yhteystiedot ja heidän kirjeensä saat Tuija Mäkiseltä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Halutessasi tukea seurakuntamme nimikkotyötä vapaaehtoisella kannatuksella, voit tehdä sen lähetysrenkaan kautta:

Nordea FI02 1317 3000 1022 77 NDEAFIHH
Op FI25 5221 0520 0005 16 OKOYFIHH
Laita viestiksi "Lähetysrengas"

Lähetyksen postimerkkikeräys

Suomen Lähetysseuran työtä on voinut jo pitkään tukea toimittamalla heille postimerkkejä, jotka Lähetysseura sitten myy keräilijöille esimerkiksi Suomen Filatelistiseuran järjestämissä huutokaupoissa. Postimerkkien lähetys on helppo ja mukava tapa olla mukana tekemässä hyvää.  Myytyjen postimerkkien tuotot ohjataan Lähetysseuran ulkomaisen työn hyväksi.

Postimerkkejä voi lähettää osoitteeseen Suomen Lähetysseura / Postimerkkikeräys, PL 56, 00241 Helsinki tai tuoda Laukaan kirkkoherranvirastoon, Konneveden seurakuntatoimistoon tai Lievestuoreen Majakalle, josta ne sitten laitetaan eteenpäin.

Lähetyssihteeri - diakoniatyöntekijä (Viransijainen)