Käsi, jossa on hirssiä.

Lähetystyö

Mitä lähetystyö on? Lähetystyö on Jeesuksen lähetyskäskyynLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Matt. 28:18-20) perustuvaa julistusta, opetusta ja palvelua, jolla halutaan viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan. Lähetystyö on sitä, mitä sinä ja minä, me kaikki yhdessä voimme tehdä kyvyillämme ja sydämellämme. Olet lämpimästi tervetullut lähetystyön toimintaan!

Seurakunnan aktiivisissa lähetyspiireissä muun muassa tehdään yhdessä käsitöitä lähetysmyyjäisiin ja kuullaan yhteistyökumppaneidemme ja tukikohteidemme ajankohtaisia kuulumisia maailmalta. Lähetyspiirissä voit viettää hetken myös ihan jutellen ja kahvia juoden mukavan yhdessäolon merkeissä. Lisäksi ryhmillä on tärkeä tehtävä rukouksen ja taloudellisen tuen näkökulmasta. Tule pohtimaan porukalla maailman menoa ja lähetystyön ajankohtaisia asioita!

 

Lähetystyön ryhmät

Lankamaa: kerran kuussa tiistaisin klo 9.30-11.30 Lankamaan koululla (os. Lankamaantie 4)

Laukaan kirkonkylä: joka toinen viikko tiistaisin klo 9.30-11.30 seurakuntatalon kahviossa (os. Saravedentie 4)

Leppävesi: kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18-20 seurakuntakodilla (os. Tiituspohjantie 50 C)

Lievestuore: joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 9-13 kirkon nuorisotilassa (os. Liepeentie 39)

Konnevesi: joka toinen viikko maanantaisin klo 13-15 Havurinteen toimitilassa (os. Kauppatie 38)

Vihtavuori: kerran kuussa maanantaisin klo 12-15 seurakuntatuvalla (os. Patruunantie 1)

Tarkista kokoontumisajat tapahtumakalenteristamme sivun alareunasta.

 

Yhteistyökumppanit

Laukaan seurakunta tekee lähetystyössä yhteistyötä Suomen LähetysseuranLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Kirkon UlkomaanavunLinkki avautuu uudessa välilehdessä, PiplianLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Lähetysyhdistys KylväjänLinkki avautuu uudessa välilehdessä kanssa.

Nimikkosopimukset

Laukaan seurakunnalla on neljä nimikkosopimusta Suomen Lähetysseuran kanssa sekä nimikkosopimukset Lähetysyhdistys Kylväjän ja Suomen Pipliaseuran kanssa.  Nimikkosopimuksessa seurakunta sitoutuu tukemaan lähetystyötä hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti.

Hengellinen tukeminen on esirukousta. Henkinen tuki on yhteydenpitoa eri tavoin lähtijän ja lähettäjän välillä. Taloudellinen tuki toteutuu sekä talousarviomäärärahoina että vapaaehtoisena kannatuksena.

Jos haluat tukea seurakuntamme nimikkotyötä vapaaehtoisella kannatuksella, voit tehdä sen lähetysrenkaan kautta:

Nordea FI02 1317 3000 1022 77 NDEAFIHH
Op FI25 5221 0520 0005 16 OKOYFIHH
Laita viestiksi "Lähetysrengas"

Voit tukea seurakunnan lähetystyötä myös MobilePayllä lyhytnumerolla 38264.

Nimikkolähetit

Marja Alastalo / Suomen Lähetysseura

Marja lähti työhön Botswanaan vuonna 1994. Laukaan seurakunta on tukenut hänen työtään alusta asti. Nykyisin hänen työkenttäänsä kuuluvat itäisen ja eteläisen Afrikan hankehallinnon asinatuntijatiimin johtaminen, alueen Lähetysseuran työntekijöiden hallinnollisena esihenkilönä toimiminen ja hankkeiden seuranta. Hanke voi olla esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien lasten auttaminen.

Marjan uutiskirje toukokuussa 2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf-tiedosto)

Marjan uutiskirje helmikuussa 2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf-tiedosto)

Marjan uutiskirje helmikuussa 2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf-tiedosto)

Marjan uutiskirje helmikuussa 2022 (pdf-tiedosto)

Kuuntele Marjan itsensä kertomana, mikä sai hänet aikoinaan lähtemään!


Bella ja Faisal Masih sekä heidän poikansa Josh / Kylväjä

Bella ja Faisal Masih työskentelevät pakolaisten parissa Kreikassa. Tavoitteena on, että pakolaistaustaisilla uusilla kristityillä olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet kouluttautua ja osallistua lähetystyöhön. Faisal vierailee kodeissa, auttaa ja käy sielunhoidollisia keskusteluja. Hän opettaa Raamattua sekä kreikan ja englannin kieltä. Hän on vastuussa siirtolaisten ja pakolaisten seurakunnan jumalanpalveluksista. Bella toimii asuinalueella naisten parissa. Hän auttaa mm. lääkärikäynneissä, hätätilanteissa ja virallisten asioiden hoidossa. Bella ohjaa naisten raamattupiiriä ja on vastuussa seurakunnan kahvitarjoiluista.

Voit liittyä Masihien lähettäjärenkaaseen ja tilata heidän ystäväkirjeensä netissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, sähköpostilla liity.renkaaseen (at) kylvaja.fi tai soittamalla 09 2532 5400. 


Lue Kylväjän pakolaistyöstä!

 

Nimikkokohteet

Kirkon diakoniatyön tukeminen ja kehittäminen Thaimassa/Suomen Lähetysseura

Lähetysseura on mukana kehittämässä kirkon diakonia-työtä. Kirkko on jo pitkään tehnyt kummilapsityötä ja tukenut näin vähävaraisten lasten koulunkäyntiä. Lapsille järjestetään myös iltapäiväkerhotoimintaa. Lähetysseura tukee kirkkoa myös kouluttamalla seurakuntien jäseniä vapaaehtoisiksi omissa seurakunnissaan. Koulutuksen avulla he pystyvät tukemaan perheitä kasvatuskysymyk-sissä sekä tunnistamaan ja toimimaan syrjintää ja ihmiskauppaa vastaan.

 

 

Verena Wells Caranavi -sisäoppilaitos Boliviassa. Suomen Lähetysseura

Pienen luterilaisen kirkon johtama Verena Wells -keskus tarjoaa turvallisen asuin- ja opiskelupaikan köyhille alkuperäiskansojen tytöille.

 

Raamatunkäännöstyö ja raamattujakelu Kiinassa. Suomen Pipliaseura

Kiinassa on virallisesti 55 vähemmistökieltä mandariinikiinan lisäksi. Useimmat vähemmistökielen puhujat eivät ymmärrä riittävästi kiinan kieltä, jotta voisivat lukea mandariininkielistä Raamattua. Kiinan arvioidusta 1,4 miljardista asukkaasta noin 8,4 prosenttia eli 117 miljoonaa ihmistä kuuluu etnisiin vähemmistöihin. Käännöshankkeita toteutetaan viranomaisten luvalla, mutta niistä tiedottamiseen liittyy rajoituksia.

Käännöstyön painopiste on mm. Yunnanin maakunnassa, jossa alueen 800 000 kristitystä 85 % kuuluu johonkin vähemmistöryhmään. Käynnissä olevilla hankkeilla voidaan tavoittaa jopa miljoonia ihmisiä maakunnissa.

Seurakuntien tuki kohdistetaan Kiinan kristillisen neuvoston edullisiin raamattumalleihin, joita vähävaraisten on helpompi hankkia. Tuen avulla julkaisujen hinta voidaan pitää kohtuullisena.

 

Naisten ja perheiden hyvinvointi Nepalissa/Suomen lähetysseura

Suomen Lähetysseura edistää yhdessä National Churches Fellowship of Nepalin johtajuuskoulutusosaston kanssa perheiden hyvinvointia ja naisten oikeuksia Nepalissa. Naisille ja perheille järjestetään kursseja ja koulutuksia sekä tuotetaan koulutusmateriaalia perhetyön tarpeisiin. Nepalissa naisen asema on ollut perinteisesti alisteinen. Kristillinen perhetyö vahvistaa avioparien ja perheiden tasa-arvoa, yhteenkuuluvuutta ja vastuuntuntoa.

Lähetysseuran hankkeessa koulutetut pariskunnat saavat tietoja, taitoja ja itseluottamusta avioliitto- ja perhe-elämän parantamiseksi. Tämän jälkeen pariskunnilla on valmiudet järjestää perhetyön koulutuksia omissa seurakunnissaan ja yhteisöissään. Naisjohtajakoulutusten kautta naisten itseluottamus paranee ja heillä on paremmat tiedot ja taidot opituista aiheista sekä paremmat sosiaaliset taidot. Naisten asema ja vastuut vahvistuvat.

Lähetysseura tekee pitkäjänteisesti työtä Nepalissa, jotta perheiden hyvinvointi voi jatkossa vahvistaa seurakuntia ja laajemminkin yhteiskuntaa.

Kuvassa naisjohtajuusseminaarin osallistujia. Kuva: Suomen Lähetysseura

Lue Nepalin tuntijan Kirsti Kirjavaisen haastattelu seurakunnan verkkolehti Arwista.

 

Lähetyksen postimerkkikeräys 

Suomen Lähetysseuran työtä on voinut jo pitkään tukea toimittamalla heille postimerkkejä, jotka Lähetysseura sitten myy keräilijöille esimerkiksi Suomen Filatelistiseuran järjestämissä huutokaupoissa. Postimerkkien lähetys on helppo ja mukava tapa olla mukana tekemässä hyvää.  Myytyjen postimerkkien tuotot ohjataan Lähetysseuran ulkomaisen työn hyväksi.  

Postimerkkejä voi lähettää osoitteeseen Suomen Lähetysseura / Postimerkkikeräys, PL 56, 00241 Helsinki tai tuoda Laukaan kirkkoherranvirastoon, Konneveden seurakuntatoimistoon tai Lievestuoreen Majakalle, josta ne sitten laitetaan eteenpäin. 

Tue seurakunnan lähetystyötä

Lähetystyöllä on myynnissä erilaisia käsitöitä ja askartelutuotteita, joita ostamalla tuet seurakunnan tekemää lähetystyötä. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi farkuista tehdyt uusiotuotteet. Voit myös tilata oman toiveiden mukaan tehdyt villasukat tai lapaset. Tuotteita on myynnissä esimerkiksi Lievestuoreen Majakan kirpputorin lähetyssopissa. 

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri-diakoniatyöntekijä
Saravedentie 4
41340 Laukaa