hirssiä

Lähetystyö

Mitä lähetystyö on? Lähetystyö on Jeesuksen lähetyskäskyyn (Matt. 28:18-20) perustuvaa julistusta, opetusta ja palvelua, jolla halutaan viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan. Lähetystyö on sitä, mitä sinä ja minä, me kaikki yhdessä voimme tehdä kyvyillämme ja sydämellämme.

Nimikkolähetit

Laukaan seurakunnalla on neljä nimikkosopimusta Suomen Lähetysseuran kanssa. Nimikkosopimuksessa seurakunta sitoutuu tukemaan lähetystyötä hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti.

Hengellinen tukeminen on esirukousta. Henkinen tuki on yhteydenpitoa eri tavoin lähtijän ja lähettäjän välillä. Taloudellinen tuki toteutuu sekä talousarviomäärärahoina että vapaaehtoisena kannatuksena.

Tässä tietoa nimikkoläheteistämme ja -kohteesta:

Marja Alastalo / Suomen Lähetysseura

Marja lähti työhön Botswanaan vuonna 1994. Laukaan seurakunta on tukenut hänen työtään alusta asti. Nykyisin hänen työkenttäänsä kuuluvat itäisen ja eteläisen Afrikan hankehallinnon asiantuntijatiimin johtaminen, alueen Lähetysseuran työntekijöiden hallinnollisena esihenkilönä toimiminen ja hankkeiden seuranta. Hanke voi olla esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien lasten auttaminen.

Marjan uutiskirje helmikuussa 2022

Kuuntele Marjan itsensä kertomana, mikä sai hänet aikoinaan lähtemään!

Bella ja Faisal Masih sekä heidän poikansa Josh / Kylväjä

Bella ja Faisal Masih työskentelevät pakolaisten parissa Kreikassa. Tavoitteena on, että pakolaistaustaisilla uusilla kristityillä olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet kouluttautua ja osallistua lähetystyöhön.  Faisal vierailee kodeissa, auttaa ja käy sielunhoidollisia keskusteluja. Hän opettaa Raamattua sekä kreikan ja englannin kieltä. Hän on vastuussa siirtolaisten ja pakolaisten seurakunnan jumalanpalveluksista. Bella toimii asuinalueella naisten parissa. Hän auttaa mm. lääkärikäynneissä, hätätilanteissa ja virallisten asioiden hoidossa. Bella ohjaa naisten raamattupiiriä ja on vastuussa seurakunnan kahvitarjoiluista.

Voit liittyä Masihien lähettäjärenkaaseen ja tilata heidän ystäväkirjeensä netissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, sähköpostilla liity.renkaaseen (at) kylvaja.fi tai soittamalla 09 2532 5400.
Lue Kylväjän pakolaistyöstä!

Katariina Väisänen / Suomen Lähetysseura

Katariina työskentelee hankehallinnon asiantuntijana Thaimaan ja Myanmarin luterilaisten kirkkojen hankkeiden parissa. Hankkeiden kautta kirkot tavoittavat etnisiä vähemmistöjä, tekevät diakoniatyötä ja kehittävät teologista ja hallinnollista osaamistaan. Kehitysyhteistyö Myanmarissa edistää vammaisten ihmisten ja kielivähemmistöjen oikeutta koulutukseen.

Katariinan uutiskirje toukokuussa 2022

Kuuntele, mitä Katariina kertoo  Myanmarin luterilaisten kirkkojen toimista konfliktien ristitulessa.  Äänessä on myös Myanmarin kirkkojen federaation pääsihteeri Luke Andrew.

Nimikkokohteemme

Verena Wells Caranavi -sisäoppilaitos Boliviassa. Suomen Lähetysseura

Pienen luterilaisen kirkon johtama Verena Wells -keskus tarjoaa turvallisen asuin- ja opiskelupaikan köyhille alkuperäiskansojen tytöille.

Raamatunkäännöstyö ja raamattujakelu Kiinassa. Suomen Pipliaseura

Kiinassa on virallisesti 55 vähemmistökieltä mandariinikiinan lisäksi. Useimmat vähemmistökielen puhujat eivät ymmärrä riittävästi kiinan kieltä, jotta voisivat lukea mandariininkielistä Raamattua. Kiinan arvioidusta 1,4 miljardista asukkaasta noin 8,4 prosenttia eli 117 miljoonaa ihmistä kuuluu etnisiin vähemmistöihin. Käännöshankkeita toteutetaan viranomaisten luvalla, mutta niistä tiedottamiseen liittyy rajoituksia.

Käännöstyön painopiste on mm. Yunnanin maakunnassa, jossa alueen 800 000 kristitystä 85 % kuuluu johonkin vähemmistöryhmään. Käynnissä olevilla hankkeilla voidaan tavoittaa jopa miljoonia ihmisiä maakunnissa.

Seurakuntien tuki kohdistetaan Kiinan kristillisen neuvoston edullisiin raamattumalleihin, joita vähävaraisten on helpompi hankkia. Tuen avulla julkaisujen hinta voidaan pitää kohtuullisena.

Mugun dalit-tyttöjen kummiohjelma. Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura tukee yhteistyökumppaninsa United Mission to Nepalin (UMN) kautta kummitoimintaa Mugussa. Mugu on yksi Nepalin köyhimmistä ja vaikeimmin tavoitettavista lääneistä. Tilastojen mukaan Mugu on vähiten kehittynyt alue Nepalissa koulutuksellisesti, sosiaalisesti ja terveydenhuollon suhteen. Kummituki mahdollistaa lasten koulunkäynnin. Ilman tukea alakastiset eli dalit-lapset, varsinkaan tytöt, eivät usein pääse kouluun.___________________________________________________________

Jos haluat tukea seurakuntamme nimikkotyötä vapaaehtoisella kannatuksella, voit tehdä sen lähetysrenkaan kautta:

Nordea FI02 1317 3000 1022 77 NDEAFIHH
Op FI25 5221 0520 0005 16 OKOYFIHH
Laita viestiksi "Lähetysrengas"

Lähetyksen postimerkkikeräys

Suomen Lähetysseuran työtä on voinut jo pitkään tukea toimittamalla heille postimerkkejä, jotka Lähetysseura sitten myy keräilijöille esimerkiksi Suomen Filatelistiseuran järjestämissä huutokaupoissa. Postimerkkien lähetys on helppo ja mukava tapa olla mukana tekemässä hyvää.  Myytyjen postimerkkien tuotot ohjataan Lähetysseuran ulkomaisen työn hyväksi.

Postimerkkejä voi lähettää osoitteeseen Suomen Lähetysseura / Postimerkkikeräys, PL 56, 00241 Helsinki tai tuoda Laukaan kirkkoherranvirastoon, Konneveden seurakuntatoimistoon tai Lievestuoreen Majakalle, josta ne sitten laitetaan eteenpäin.