Uutislistaukseen

Toimintaryhmässä ideat muuttuvat konkretiaksi

Yhteinen suunnittelu ja toiminta innostaa niin vapaaehtoisia kuin työntekijöitä.

1 -2 Rakkaus toimintaryhmä 1.jpg

Rakkausryhmä eli lähetystyön ja diakonian toimintaryhmä

- Olen ollut yllättynyt työntekijöiden myönteisestä ja jopa kiitollisesta suhtautumisesta vapaaehtoisten työhön. Yhdessä tekeminen ja touhuaminen on kivaa ja piristävää, sanoo Eliisa Viskari.

Hän on yksi lähetyksen ja diakonian toimintaryhmän jäsenistä. Ryhmää kutsutaan myös rakkauden työalan toimintaryhmäksi. Se aloitti toimintansa noin vuosi sitten. Ryhmän puheenjohtajan Hanna-Kaisa Mäki-Kulmalan mielestä parasta ryhmässä on päästä aidosti yhdessä työntekijöiden kanssa suunnittelemaan toimintaa.

-Rakkauden työalalla vapaaehtoisten ideoita kuunnellaan ja saamme toteuttaa niitä hyväksi katsomallamme tavalla, sanoo Mäki-Kulmala. Margit Kuokkanen on samaa mieltä.
Lähetyksen ja diakonian vastuupappi
Susanna Värre-Kierros jatkaa kehuja:
-Toimintaryhmä mahdollistaa yhteisen ideoinnin, suunnittelun ja toteuttamisen konkreettisesti. Ryhmäläiset ovat olleet apuna myös henkilöstövajeen aikana.
Ryhmä innostaa työntekijöitä.

Värre-Kierroksen mukaan toimintaryhmän kautta osaaminen, ideat ja verkostot laajentuvat merkittävästi. Se on hieno asia kaiken toiminnan kannalta. Whatsapp-ryhmä mahdollistaa nopeankin ajatustenvaihdon.

- Hienoa on, että me kaikki työalan työntekijät voimme osallistua kokouksiin, sanoo diakoniatyöntekijä Riikka Eskelinen.

Vuoden aikana ryhmässä on suunniteltu muun muassa lähetyksen joulumyyjäisiä sekä diakonia- ja lähetysväen joulupuuro -tapahtumia ja niiden tiedottamista. Myös toteutus sujuu yhteisvoimin.  
 

Teksti ja kuva: Sari Lehtelä


 

24.11.2022 13.17