Uutislistaukseen

Joulupolku avautuu kaikille aisteille

Vehniän Joulupolku avautuu kulkijoille jo neljännen kerran sunnuntaina 18. joulukuuta kello 16.

joulupolkunallet (1).jpg

Joulupolulla on tunnelmaa

Vehniän Joulupolku syntyi ajatuksesta luoda joulun sanomaa ja yhteisöllisyyttä Vehniän pappilan pihapiiriin.

"Kävelin koiramme kanssa navetan ohi takametsäämme, ja kaikki alkoi hiljalleen piirtyä mieleen. Tarvittaisiin valoja, lyhtyjä, joulun kuiskauksia, iloa, ystävyyttä, eläinten lempeää läsnäoloa ja jotain erityisen merkityksellistä kaiken hulinan keskelle."

Näin kertoo pastori Karita von Gross muutaman vuoden takaisista mietteistään. Hän asuu pappispuolisonsa ja kolmen lapsensa kanssa Vehniän pappilassa.

Vehniän kyläyhdistys lähti mukaan kehittelemään ideaa ja Kylätalo Himmassa järjestetty joulujuhla yhdistettiin samaan tapahtumaan.  Pappilan naapurin, hevosalan yrittäjä Laakson talli innostui myös kumppaniksi ja niinpä pappilan rapsuteltavien pupujen, kanojen, kissan ja koirakaverin lisäksi Joulupolulla pääsevät halukkaat myös talutusratsastukseen.

"Joulupolkua voisi alkaa kutsua jo perinteeksi, sillä tänä vuonna se aukeaa neljännen kerran. Joulupolulla tuttu joulun sanoma saa vuosittain ympärilleen vaihtelevan teeman. Tällä kerralla työnimenä on ”herkullinen joulu” eli makeaa yllätystä on luvassa", kertoo Karita-pappi.

"Tapahtuma on tärkeä ja yhteisöllinen kohtaamispaikka Vehniän kyläläisille, mutta se on avoin kaikille. Joulun tunnelmaa kannattaa siis tulla aistimaan kauempaakin", rohkaisee pastori.

Vehniän Joulupolku Mäntylän tilalla ja joulujuhla kylätalo Himmassa sunnuntaina 18. joulukuuta kello 16-19. Koko tapahtuma on maksuton.


Vehniän pappilan pihapiirissä on tunnelmaa.

12.12.2022 14.27